Jonquilles House / Michel Prégardien Architecture

first_imgArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/886113/jonquilles-house-michel-pregardien-architecture Clipboard CopyAbout this officeMichel Prégardien ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLiègeBelgiumPublished on December 27, 2017Cite: “Jonquilles House / Michel Prégardien Architecture” 27 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?小开间轻材料,大空间重建筑 Jonquilles House / Michel Prégardien Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Defourny SamuelText description provided by the architects. The project consists of a studio (40m2) and a duplex apartment (85m2) located in an old hollow tooth of a staircase street named Jonquilles. Conceived as the extension of a course starting at the foot of this street and ending on a roof terrace, it puts the inhabitant in permanent contact with its place. The project was also shaped around the strong constraints specific to the site : narrowness of the plot (less than 5 meters), sloping ground in a south-facing staircase street, difficulties in supplying the site. These constraints have guided the spatial but also technical choices : light and small materials, minimal excavation… all largely realized with man hands.Save this picture!© Defourny SamuelRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0WindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsThe facade is characterized by a set of sliding shutters (wooden slats), present on all floors. These shutters designed for climatic reasons allow the inhabitant to transform his daily relationship to the street. The main metal frame that divides the façade is part of the general typology of adjacent facades’ drawings (brick lines, general levels of templates, scale) and masks, in this apparent simplicity, interior spaces’ complexities.Save this picture!© Defourny SamuelSave this picture!SectionSave this picture!© Defourny SamuelThe entire design offers a great deal of internal spatial diversity, multiple differentiated views of the environment, the possibility of transforming the relationship to the outside and many outdoor spaces of different qualities, thus meeting the multiple and varied needs of humans and families.Save this picture!© Defourny SamuelProject gallerySee allShow lessHow African Cities Are Failing People with Disabilities (And What Architects Can Do …ArticlesThe World’s Best Cities 2018Architecture News Share Belgium Photographs Projects CopyHouses•Liège, Belgium Year:  “COPY”center_img Manufacturers: EQUITONE, Carrière du HainautCollaborator:Jean-Claude CornesseStability:Cornet MaximilienArchitect In Charge:Michel PrégardienCity:LiègeCountry:BelgiumMore SpecsLess Specs 2016 Architects: Michel Prégardien Architecture Area Area of this architecture project Photographs:  Defourny Samuel Manufacturers Brands with products used in this architecture project Jonquilles House / Michel Prégardien ArchitectureSave this projectSaveJonquilles House / Michel Prégardien ArchitectureSave this picture!© Defourny Samuel+ 28 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/886113/jonquilles-house-michel-pregardien-architecture Clipboard Houses Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project Jonquilles House / Michel Prégardien Architecturelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *