House DN / Research Studio Panin

first_img 2018 Save this picture!© Beer Singnoi+ 34Curated by Clara Ott Share CopyAbout this officeResearch Studio PaninOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSi RachaThailandPublished on May 07, 2019Cite: “House DN / Research Studio Panin” 06 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  315 m² Year Completion year of this architecture project Projects House DN / Research Studio PaninSave this projectSaveHouse DN / Research Studio Panin Lead Architects: Manufacturers: Cotto Thailand, Prakan Steel, SCG Building Materials, TOA, Windsor Thailand ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916412/house-dn-research-studio-panin Clipboard “COPY” “COPY” CopyHouses•Si Racha, Thailand ArchDaily Photographs House DN / Research Studio Panin Houses Thailand Architects: Research Studio Panin Area Area of this architecture project Year:  Engineering:Yongyot RotchayaDesign Team:Sukotyut Charunut, Tanasab ApiwanaratCity:Si RachaCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Beer SingnoiRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. Located in a quiet gated community in Si Racha, House DN is a home for a family of two. Ideal for its location in front of a private canal leading to a beautiful lake, the land is also complimented with a mountain view beyond. It is designed to grow and transform along with the lives of its owners, the Nakaprasit family.Save this picture!© Beer SingnoiThe first and foremost requirement of the house is to be opened onto the canal at its back, and also for its spaces to be organized around a central courtyard to provide utmost privacy for the owners. Thus, the orientation and the court act as a pretext to the design; it gives the framework of both the interior and exterior spaces. Along the design process, the role of both the owner and the architect gradually merged, creative inputs and active dialogues from both sides allow the design to transform into something neither deliberately “owned” nor “designed.”  It would be a place that accepts and welcomes both prosaic and aesthetic transformation. Save this picture!© Beer SingnoiOrganized around a central courtyard, activities are simply divided into two groups of “private” and “public” activity. Yet there is never a clear line between them as the court allows both parts to participate in any daily activities that may occur.  This house can be seen as a task of transforming the place, merging different activities into a unified whole.  The “public” space of the house integrates four distinct settings into one ensemble: the kitchen or cooking area, the space for dining, the living room and the studio.  Each is defined by its own equipment.  The long porch enveloping the spaces simply bind together settings for cooking, eating, living and working.Save this picture!© Beer SingnoiThe climate, which enables ones to spend time out of doors, has brought forth the design equipped with courtyards, verandahs and porches enclosed with glass panels.  This makes it possible for inhabitants to live both inside and outside the house, and also in the in-between areas. Shadows for rest and for residing are produced by the brim of solid slab, under which daily domestic activities could unfold. In so far as the Thais are still the same people and the climate had not changed, these types are still valid, no matter how traditional or “modern” the house appear. By means of open-air covered spaces, interior and exterior could be bound together.Save this picture!© Beer SingnoiMoving from one space to the next, the task of describing the place becomes clearer. It is to develop vocabularies and concepts that will demonstrate how settings that are distant and distinct from one another can also interconnected, how they can remain apart and be joined. To inhabit the house means to focus on the performances that the separate settings sustain, and to discover similarities between them. Only in this way will architectural setting be seen to exhibit not just remoteness but familiarity; that is, typicality of recurring situations in a different place.Save this picture!© Beer SingnoiProject gallerySee allShow lessHistory Museum of Qifeng Village / SUP AtelierSelected ProjectsDaniels Building at University of Toronto / NADAAASelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916412/house-dn-research-studio-panin Clipboard Tonkao Panin, Tanakarn Mokkhasmita Photographs:  Beer Singnoi Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *