House in Goldra / Estudio ODS

first_imgHouse in Goldra / Estudio ODSSave this projectSaveHouse in Goldra / Estudio ODS Projects Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930621/house-in-goldra-estudio-ods Clipboard Save this picture!© Ricardo Santos+ 31Curated by Matheus Pereira Share “COPY” ArchDaily Arquitetos: Estudio ODS Area Area of this architecture project House in Goldra / Estudio ODS Area:  2421 ft² Year Completion year of this architecture project center_img Manufacturers: AutoDesk, BRUMA, CIN, Binderholz GmbH, SecilArchitects In Charge:Bruno Oliveira, Marlene dos SantosDesign Team:Bruno Oliveira, Marlene dos SantosEngineering:Progotica, Simergia, CertitermCity:LouléCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ricardo SantosRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsJansenDoors – Folding and SlidingText description provided by the architects. We are beyond a plot with 300sqm of surface at 205 meters above sea level, on the southern slope of the Goldra Valley, located in barrocal area in the central Algarve.Save this picture!© Ricardo SantosThe project strategy consists to define the house in a compact volume, which turns the back to the built environment and opens in two moments only: to north into a inner courtyard and to south to the pool terrace and to the valley.Save this picture!© Ricardo SantosSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Ricardo SantosThe plasticity and volume is the result of three fundamental aspects: the surroundings buildings; the size, slope and orientation of the plot; and finally the program proposed by the client. One of the important aspects of the project was to guarantee the three floors were never perceptible from the outside, looking for a better fit in the plot and consequently in the surrounding landscape.Save this picture!© Ricardo SantosOn the ground floor the living room and kitchen assume the center of the house, in relation with the outside space and with the double height of the mezzanine. The west-facing rooms are accessed by a double-height corridor that reveals the mezzanine and bedroom windows and the rooftop skylight. The articulation between the three floors is guaranteed by a spiral staircase assumed as the core element in every daily use of the house.Save this picture!© Ricardo SantosSave this picture!Constructive sectionSave this picture!© Ricardo SantosTo the north side, the distended sheet metal facade creates a filter in the house’s relationship with the access road and allows to create a views space protected to define a patio north of the living room. To the south the big openings show up in search of the necessary intimacy and the field depth relationship that the valley allows.Save this picture!© Ricardo SantosOn the pool terrace a covered space is defined by the building which provides shade and the necessary surface to support the pool activities. The perforated metal shutters painted in dark green ensures the house plinth and the color dialogue with the greens of the surrounding landscape.Save this picture!© Ricardo SantosProject gallerySee allShow lessCasa pingüinos / Carbone ArquitectosSelected Projects’We Can’t Innovate Alone as Manufacturers, We Need to Listen to Researchers’ David B…Interviews Share Year:  Photographs:  Ricardo Santos Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs CopyHouses•Loulé, Portugal 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930621/house-in-goldra-estudio-ods Clipboard Portugal CopyAbout this officeEstudio ODSOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortugalPublished on December 29, 2019Cite: “House in Goldra / Estudio ODS” [Casa em Goldra / Estudio ODS] 29 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *