Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura

first_img Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960110/caseta-de-les-brugueres-refurbishment-gmo-arquitectura Clipboard Photographs:  DEL RIO BANI Manufacturers Brands with products used in this architecture project Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO ArquitecturaSave this projectSaveCaseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura Area:  113 m² Year Completion year of this architecture project Spain CopyAbout this officeGMO ArquitecturaOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentSustainabilitySpainPublished on April 19, 2021Cite: “Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura” [Caseta de les Brugueres / GMO Arquitectura] 19 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?小型乡间别墅翻新 Caseta de les Brugueres / GMO Arquitectura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Velux CopyHouses, Refurbishment, Sustainability•El Priorato, Spain Lead Architect: Caseta de les Brugueres Refurbishment / GMO Arquitectura ArchDaily 2020 Photographs Architects: GMO Arquitectura Area Area of this architecture project Save this picture!© DEL RIO BANI+ 30Curated by Clara Ott Share Year:  Design Team:Ignasi Miró Alsina, Victor Oteo SánchezBuilder:Francisco Morales NúñezCity:El PrioratoCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© DEL RIO BANIRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® CanalsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodTechnowoodPergola Systems“Caseta de las Brugueras” refurbishment is a Project to rehabilitate a listed small Catalan country house or “Mas”, to turn it into a small refuge for short-term vacation breaks.Save this picture!© DEL RIO BANIThe “Mas” is located in Priorat, an area of ​​volcanic origin, a region with a rough and wild appearance, with landscapes of impressive luminosity. The building, settled in this same environment, retains the essence of the region; the silence and tranquility with maximum respect for the pre-existing construction and in close contact with the environment.Save this picture!© DEL RIO BANISave this picture!Proposed plan – Ground floorSave this picture!© DEL RIO BANIThe building consists of two adjacent naves at different levels from different periods, adapted to the terrain’s topography.The project’s primary purpose consisted in giving value to the existing construction; that is to say, differentiate the architectural intervention from the pre-existing “Mas”.Save this picture!© DEL RIO BANISave this picture!Proposed plan – 1st floorSave this picture!© DEL RIO BANIOne of the most important client’s requirements at the program level was to provide the house with a double space where the dining-living would be located. To solve the circulation between this space and the upper floor, we made a walkway to allow the light reach the lower floor.Save this picture!© DEL RIO BANIAs it is a catalogued facade, we opened just the necessary windows to guarantee a minimum of ventilation in the different rooms of the project. To maximize the entry of light, we have put Velux type windows.Save this picture!© DEL RIO BANIThe actions on the structure involved reinforcing the existing slab through a compression layer with connectors in the existing wooden beams and raising the level of the roof with a perimeter ring beam that improves the “tying” with the existing structure.To build the roof, we have recovered the wooden beams and more than 50% of the original roof tiles. At the same time, a lot of isolation thickness was gained to improve the thermal conditions inside.Save this picture!© DEL RIO BANIAnother challenge we encountered was that the building didn’t have a connection to the electricity network; therefore we placed photovoltaic panels with batteries that accumulate the energy that the house needs.Save this picture!© DEL RIO BANIProject gallerySee allShow lessBjarke Ingels Group to Design Mega-Sustainable Infinity Loop on the Hangzhou HorizonArchitecture NewsThe Signature Roof of Studio Gang’s Arkansas Museum of Fine Arts Reaches CompletionArchitecture News Share Projects Alex Garcia Gispert “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960110/caseta-de-les-brugueres-refurbishment-gmo-arquitectura Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *